top of page

Tarinamme

Yrityksen tarina alkaa vuodesta 1983, kun juuri Kelloseppäkoulusta valmistunut Jari Mikkola avasi veljensä kanssa kello- ja kultasepänliikkeen Kokkolaan Kaarlen Kulta -nimen alle. Yritys palveli Suomen länsirannikolla yli kolme vuotta, jonka jälkeen se laajensi toimintaansa menestyksekkäästi Ylivieskaan. Tänä päivänä yrityksen toiminnassa on vahvasti mukana myös alan asiantuntija seuraavassa sukupolvessa, kellosepän tytär Vilma Mikkola.

Kultavieska kellosepän työ
kultavieska_henkilöstökuvaus_kuvaiidales

Kultavieskan toimintaa on aina ohjannut asiantuntijuus ja korkeat laatuvaatimukset – asiakaspalvelu on ollut yksi valttikorteistamme. Tänä päivänä myymälä on palveleva kello- ja kultasepänalan erikoisliike, jonka tarjontaan kuuluvat myös kaivertajan ja jalokiviasiantuntijan palvelut. Edustamme lukuisia tunnettuja tuotemerkkejä ja valikoimamme päivittyy jatkuvasti. Kellojen ja korujen lisäksi löydät valikoimastamme kattavasti rippi- ja kummilahjoja, design-tuotteita ja lahjaesineitä, pöytähopeita sekä yrityslahjoja ja palkintotuotteita. 

1983

Jari Mikkola valmistuu kellosepäksi

2011–2018

Kultavieska laajentaa palvelujansa ja perustaa toisen myymälänsä Ylivieskaan Koru-Shop -nimen alle

1986

Kultavieskan myymälä perustetaan Ylivieskaan

2023

Vietämme juhlavuotta! Jari on toiminut kelloseppänä ja yrittäjänä 40 vuotta.

Mikäli etsit ainutlaatuista lahjaa, kellosi tarvitsee huoltoa, korusi kiillotusta – tai jos haluat teettää kokonaan uuden – tervetuloa Kultavieskaan. Tänäkin päivänä löydät meidät, ammattitaitomme, tuotteemme ja palvelumme Juurikoskenkadulta Ylivieskasta. 

Toivotamme Sinut lämpimästi tervetulleeksi myymäläämme palveltavaksi!

kultavieska_henkilöstökuvaus_kuvaiidales

Sinua palvelevat

Jari Mikkola

toimitusjohtaja, kelloseppä

Jari on Kultavieskan perustaja ja toiminut kelloseppänä 40 vuotta. Kelloseppäkoulusta luokkansa primuksena vuonna 1983 valmistuttuaan hän on jatkanut ammattitaitonsa laajentamista aktiivisesti.

Työtä ohjaavat vahva työmoraali ja korkeat laatuvaatimukset sekä perinteisten kellosepän työn kunnioittaminen, mutta samalla jatkuva kehitys. Tänä päivänä kultasepän ja kaivertajan työt hallitsevan ja gemmologikursseja suorittaneen alan huippuammattilaisen kokemus ja osaaminen ovat vertaansa vailla. Pitkä kokemus näkyy vahvana asiantuntemuksena myös asiakastyössä myymälässä. 

"Lapsuuden kodissani isä rakensi paljon, suunnitteli mm. huonekalut ja äiti verhoili ne. Äitini ompeli kaikki muutkin tekstiilit kotiin, myös vaatteet meille lapsille. Käsityöllä toteutettiin monenlaisia ratkaisuja – vanhempani ovat aina olleet luovia uudistajia ja taitavia käsistään. Kellosepäntyö on äärimmäisen tarkkaa käsityötä, parhaimmillaan verrattavissa aivokirurgiaan. Luulen, että käsityön taito ja merkitys kulkevat veressä. 

Vahvuuteni seppänä on osaamiseni laajuus – se on monipuolista ja soveltuu vaativan tason tehtäviin. Ammattitaidon laaja-alainen kehittäminen työssäni on ollut tärkeää, sillä kriittisyys omaan työn jälkeen ja vaatimus korkeaan laatuun on tullut selkäytimestä. Lisäksi yrittäjänä on omattava monenlaisia taitoja pysyäkseen aallonharjalla, jatkuva kehitys on niistä tärkein. Haluan, että asiakkaani voivat odottaa minulta huippulaatua, ja voin silti ylittää heidän odotuksensa. Se on hyvän palvelun ydin, jota vaalin; osoitetaan olevamme kaiken luottamuksen arvoisia."

jari.mikkola@kultavieska.com

+358 400 685 338

Kultavieska Jari Mikkola

Haluan, että asiakkaani voivat odottaa minulta huippulaatua, ja voin silti ylittää heidän odotuksensa. Se on hyvän palvelun ydin, jota vaalin; osoitetaan olevamme kaiken luottamuksen arvoisia.

Jari Mikkola, kultaseppä

Kultavieska Vilma Mikkola

Vilma Mikkola

kellojen ja jalometallien erikoismyyjä, liiketoiminnan kehittäjä

Espoon Kelloseppäkoulusta Kellojen ja jalometallien erikoismyyjäksi vuonna 2017 valmistumisen jälkeen Vilma on vahvistanut asiantuntijuuttaan laajasti, myös muun muassa Zürichin Yliopistossa Sveitsissä. Tärkeimmät oppinsa hän kokee kuitenkin saaneensa isältään – työmoraali ja laadun arvostaminen sekä pienet kello- ja kultasepän, kuten kaiverrustyötkin ovat tulleet tutuiksi jo nuorella iällä.

 

Liiketalouden osaajaa kiehtoo yrityksen kehittäminen, modernien toimintatapojen ja uusien ideoiden esille tuominen – laatu edellä. Kaikki kuitenkin lähtee asiakkaiden tuntemisesta ja ymmärtämisestä. Asiakaskohtaamiset ja liiketoiminnan kehitys ovatkin hänen luontaisia vahvuusalueitaan.

"Äitini korurasia oli yksi kiehtovimmista asioista, mitä lapsena tiesin. Hienot materiaalit ja taidokas muotoilu, kauniit korut ja esineet ovat aina vetäneet minua puoleensa. Kiehtovinta on kuitenkin niiden historia, minkälaisen matkan jokin kello tai koru on kulkenut tähän päivään, miksi se on suunniteltu juuri sellaiseksi kuin se on ja etenkin millainen sen kantaja on ollut. Sitä kautta on luontevaa tunnistaa myös tulevia korunkantajia ja heidän mieltymyksiään. Hyvin suunniteltu ja osaavissa käsissä syntynyt tuote kestää aikaa ja käyttöä. Se tekee niiden parissa työskentelystä, suunnittelusta ja valmistamisesta niin jännittävää – olemme kuin osa tarinaa. 

Inspiroidun helposti ja ihmisten lisäksi työssäni parasta onkin sen luovuus ja monipuolisuus. Pääsen rakentamaan ainutlaatuisia suhteita asiakkaisiini ja osallistumaan heidän elämänsä ikimuistoisimpiin hetkiin, suunnittelemaan upeita korukokonaisuuksia ja luomaan uusia toimintatapoja klassiselle kello- ja kultasepänalalle perinteitä kunnioittaen. Edellämainittujen mahdollistamisesta saan kiittää isääni, joka luotti minulle vapauden toteuttaa näitä asioita jo varhaisessa iässä. Se on ollut ratkaiseva tekijä urallani ja kehittänyt minua valtavasti. Arvostan hänen ammattitaitoaan suuresti ja olen ylpeä siitä, että Kultavieskassa osataan mitä tahansa ja voimme rehellisesti sanoa olevamme alan palveleva erikoisliike."

vilma.mikkola@kultavieska.com

Pääsen rakentamaan ainutlaatuisia suhteita asiakkaisiini ja osallistumaan heidän elämänsä ikimuistoisimpiin hetkiin, suunnittelemaan upeita korukokonaisuuksia ja luomaan uusia toimintatapoja klassiselle kello- ja kultasepänalalle perinteitä kunnioittaen.

Vilma Mikkola, kellojen ja jalometallien erikoismyyjä

Kaija Mikkola

osakas, asiakaspalvelija

Kultavieska Kaija Mikkola
bottom of page