top of page
Etsi

Vain parasta äidille – äitienpäivän lahjaideat

Päivitetty: 24. toukok. 2023


Toukokuun toisena sunnuntaina muistetaan kaikkia äitejä. Suomen ensimmäistä äitienpäivää tiedetään vietetyn Alavieskassa heinäkuussa 1918, joka myöhemmin vahvistettiin viralliseksi liputuspäiväksi 1947.


Äitienpäivä keskittyy monessa perheessä äidin hemmotteluun: aamiainen vuoteeseen ja ehkäpä itse kirjoitettu runo saattamaan mielekästä herätystä. Äitienpäivänä muistetaan myös isoäitejä ja muita äitihahmoja, sekä puolisot voivat halutessaan muistaa lastensa äitejä. Itse tehdyn kortin lisäksi äitienpäivälahja voi olla saajansa tyylin mukaan valittu koru tai kello. Korulahjan merkitys on yleensä voimakas ja äitienpäivänä saatu koru tulee olemaan elämän kestävä muisto siitä hetkestä, jolloin koru on saatu. Koruja on saatavissa useissa hintaluokissa, joten jo pienelläkin budjetilla voit hankkia arvokkaan lahjan. Sopivan lahjan keksiminen äidille ei aina ole helppoa, joten kokosimme tähän artikkeliin lahjaideat, joista äiti varmasti ilahtuu!


Äidille lahjaksi koru


Korun antaminen äidille, isoäidille ja muille tärkeille äitihahmoille on yksi suosituimmista lahjoista äitienpäivänä. Kestävyyden ja vastuullisuuden sekä persoonan oman tyylin korostamisen kasvattaessaan merkitystä, koruista on tullut entistä monipuolisempi lahja. Korulla voit kertoa kuinka paljon arvostat äitiä ja voit kiittää häntä kaikesta tuesta ja rakkaudesta. Äidit ovat todellisia arjen sankareita: he kuuntelevat, tukevat ja auttavat elämän kaikissa hetkissä.


Korulahjat kuuluvat äitienpäivään monestakin syystä. Korua pidetään arvokkaana lahjana ja sen vuoksi se onkin yksi suosituimmista lahjoista. Koru on myös ajaton lahja ja siitä on iloa vuosikymmeniksi eteenpäin.

 1. Lumoavan Silmu on kauniin ajaton ja iätön sarja. Silmu luo suoran yhteyden luontoon, kuvastaen uuden versomista, mutta samalla se viittaa siihen kuinka yksi pieni asia johtaa toiseen ja muodostaa suuremman kokonaisuuden.

 2. Lumoavan Vuoksi korusarjassa viehättää erityisesti ennalta-arvaamaton ja jokseenkin hallitsematon lop­putulos. Jokainen pinnan muoto on sattumaa ja toistettu ko­ruihin juuri sellaisena kuin se on metalliin luonnostaan syn­tynyt sitä suunniteltaessa.

 3. Lumoavan Huomen kuvastaa uutta alkua ja sitä kuinka vaikeuksistaan voi selvitä yli. Huomen sopii muotokieleltään luonnon ja yksinkertaisen kauneuden ystäville. Huomen voi olla voimaannuttava koru omalla syntytarinallaan.

 4. Lumoavan Kaikkeus on saanut inspiraationsa ei enempää eikä vähempää kuin itse maailmankaikkeudesta.


Anna korulahja klassikkojen ystävälle


Klassikkokoruissa löytyy monenlaisia vaihtoehtoja äidille, joka arvostaa laatua ja ajatonta kauneutta. Ostoksena kotimainen koru on vastuullinen ja kestävä, sillä muistaessasi lahjansaajaa olet samalla tukemassa kotimaista yrittäjää. Kotimaiset Lumoava-korut tai Kultakeskuksen Kohinoor-korut ovat hyviä vaihtoehtoja klassikkokorujen ystävälle, ja näihin ihaniin korumalleihin liittyy tarina, jolla korulle saa syvempää merkitystä.


 1. Lumoavan Bella on ajaton korusarja, joka kiehtoo romanttisella muotokielellään. Korumalli on hyvin moniulotteinen, vaikka sen lähtökohtana onkin sydän. Koruissa voi nähdä vaikkapa puun oksistoa ja juuristoa, yhteen kasvamista ja sitoutumista.

 2. Lumoavan Hali -riipuksessa on kaksi sydäntä liittyneenä yhteen joka tekeekin siitä ihanan korun äidille ja lahjaksi annettavaksi hänelle, kenelle haluaisit antaa lämpimän halin.

 3. Lumoavan Höyhen sopii muotokielensä puolesta kauneuden vaalijoille, mutta myös muistuttamaan itse elämän kauneudesta.

 4. Lumoavan Pihla-korusta on vuosien varrella tullut monen suosikki ja klassikko. Pihlasta löytyy sekä juhlaan että arkeen sopivia koruja ja sen kaunis malli käy yhtä hyvin äidille kuin isoäidille.

 5. Kohinoorin Deco -riipus on muotokieleltään tyylikkään minimalistinen. Korun kaunis muotoilu sopii juhlaan ja arkeen.

Klassikoista helmikoru on mainio lisä äidin korukokoelmaan. Klassinen helmikoru on helppo yhdistää eri sävyisten korujen kanssa. Ajaton helmikoru on säilyttänyt merkityksensä vuosikymmenien ajan, eikä sen käyttäminen ole trendeistä kiinni. Lahjaksi helmikoru on hyvä valinta monipuolisuutensa sekä ajattomuutensa vuoksi. Täydellisen korulahjan valinnassa opastaa osaava ja ammattitaitoinen henkilöstömme Kultavieskassa.


Pirami Pearls® koruista löytyy valkoisista aidoista viljellyistä helmistä tehtyjä helminauhoja ja helmikoruja. Tietyt korumallit ovat saatavana myös tummista, harmaista tai roosista helmistä tehtynä. Useimmat korut on tehty makeanveden helmistä.


Anna lahja näyttävistä koruista pitävälle äidille


Koristeelliset korut ovat täynnä kiehtovia yksityiskohtia. Kuopiolaisen Lumoavan kierrätetystä hopeasta ja kullasta valmistetuista koruista löytyy tähänkin tarpeeseen oikea koru äidille.


 1. Lumoavan Fantasian pöllöhahmo nähdään viisaana ja kunnioitettavana metsän valtiaana, joka pitää huolta metsästä ja sen asukkaista. Pöllö sulkee siipiensä alle turvaan kaikki rakkaat ja suojelee heitä. Fantasia sopii hienosti luonnon ystävälle ja boheemille seikkailijalle, joka kulkee omia polkujaan (kuvat 1 & 2).

 2. Lumoavan Aamunhetki on saanut inspiraationsa uuden odotuksesta. Korun muoto kuvastaa ensimmäisiä, horisontin takaa kurkkivia auringonsäteitä, jotka ovat lupaus uudesta päivästä ja sen mukanaan tuomista mahdollisuuksista. Aamunhetki sopii lahjaksi sellaiselle, joka on saavuttanut jotain tärkeää tai on uuden edessä, matkalla kohti omia unelmiaan.

 3. Lumoavan Tanssi-korun inspiraatio kumpuaa läheisten kanssa vietetyistä juhlan hetkistä. Tanssi on lupaus mahdollisuudesta arkea ylevöittäviin hetkiin, joiden loisteessa ja ilossa elämä on huolesta vapaa. Jokainen juhla pitää sisällään lumoavasti heliseviä hetkiä, jotka Tanssi-korusarja kruunaa.


Kotimaiset timanttikorut äidille


Timanttikoru on lahja, joka ei koskaan petä. Se on arvostettu ja haluttu lahja kauneutensa, kestävyytensä ja arvokkuutensa takia. Timanttikorun välityksellä on helppo kertoa äidille kuinka paljon hänestä välittää ja kuinka paljon hän sinulle merkitsee. Timanttikorut eivät menetä säihkettään vuosienkaan päästä.


Jos timanttikoru äidille on valintasi, suosittelemme vastuullisia, kotimaisia Kohinoor-timanttikoruja, jotka syntyvät Kultakeskuksen omien muotoilijoiden Assi Arnimaan ja Sami Laatikaisen suunnittelutyön tuloksena Hämeenlinnassa.


 1. Bellis -korun kukkamainen muoto on lainattu kaunokaiselta, uskollisesti kukkivalta koristekasvilta, jonka latinankielinen nimi tarkoittaa sievää ja kaunista. Siro ja herkkä koru tuo pukeutumiseen hienostuneen silauksen ja tässä korussa on kivenä topaasi.

 2. Rohkea ja viettelevä Valerie. Tässä korussa on cushion-muotoinen halo-istutus, jonka keskellä 3 mm morganiitit ja ympärillä hehkuvat kahdeksan timanttia.

 3. Valerie on yksi rakastetuimmista Kohinoor-perheistä ja perheessä on myös korvakorut on klassisen pyöreällä halo-istutuksella. Saatavilla myös valkokultaisena ja punakultaisena morganiitilla.

 4. Helene-korujen kolme keskustimanttia symboloivat rakastavaisten yhteistä menneisyyttä, tulevaisuutta ja tätä hetkeä.


Riippuen äidin tyylistä ja persoonasta, mallistosta löytyy koruja eri värisinä, eri kokoisilla kivillä ja eri kullansävyissä. Kohinoor-timanttikoruista halusimme nostaa esille valikoiman monipuolisuutta.


 1. Charleston-riipus henkii 1920-luvun Art Deco -tyyliä. Kivenä kaunis vihreä ametisti.

 2. Vega on saanut nimensä kauniin sinertävän Lyyran tähdistön päätähden mukaan. Riipuksessa timantti on istutettu elegantin kukkamaiseen kehykseen, jonka kiillotetut kaarevat viisteet tehostavat kiven loistoa.

 3. Valerie on rohkea ja viettelevä. Säihkyvässä riipuksessa on cushion-muotoinen halo-istutus, jonka keskellä on morganiitti ja ympärillä hehkuvat kahdeksan timanttia.


Lahjaksi upea arkikoru


Useat korubrändit tarjoavat laadukkaita koruja maltillisessa hintaluokassa ja monipuolisella valikoimalla. Kultavieskasta löydät valikoiman hopeakoruja, jotka sopivat äidille jokapäiväiseen käyttöön ja tämän lahjan voit hankkia myös pienemmällä budjetilla. Myymälämme ammattitaitoinen henkilökunta on aina käytettävissäsi.


Lahjakortillinen kauneutta


Voit myös antaa äidin itse valita ja antaa lahjaksi lahjakortin. Kuten muidenkin lahjojen osalta, koru lahjana ilahduttaa sitä enemmän, mitä enemmän se sopii kantajalleen! Lahjakortti tarjoaa äidille ja lahjan antajalle joustavuutta, sekä se on helppo ja nopea ostaa Kultavieskan kivijalkamyymälästä. Tervetuloa!

Tilaa uusin blogi suoraan sähköpostiisi!

Uutiskirjeen tilaamalla ilmoitamme sinulle aina kun julkaisemme uuden blogitekstin. Pääset näin ensimmäisten joukossa lukemaan uusimmat vinkit ja trendit kulta- ja kellosepän alalta! 

Kiitos tilauksesta!

bottom of page