top of page
Etsi

Ketjujen pituudet: kuinka valita täydellinen kaulakoru?

Päivitetty: 6. jouluk. 2023

Tässä kaulakoruoppaasi, kun valitset sopivaa pituutta ja tyyliä

Kultainen riipuskoru kaulalla

Kaulakorut ovat olleet osa kaunistautumista jo muinaisista ajoista lähtien. Kun korun muotokieli, käytetyt materiaalit ja koko sopii kantajalleen sekä käsillä olevaan tilanteeseen, se istuu kaulalle kauniisti korostaen kantajansa parhaita puolia tai olemalla asukokonaisuuden keskipiste.


Tiedämme, että oikean valinnan tekeminen voi olla merkittävää, kun haluat luoda tyyliä ja näyttää hyvin pukeutuneelta, saada viimeistellyn asukokonaisuuden viimeistä piirtoa myöten, tai vaihtoehtoisesti antaa lahjana rakkaudella harkitun, kantajalleen istuvan korun. Haluamme auttaa sinua löytämään jokaiseen tilanteeseen parhaimman vaihtoehdon - siitä ajatuksesta syntyi tämä opas, joka sisältää vinkit kuinka valita täydellinen kaulakoru.


Kaulakorun pituudet ja niiden merkitys


On tärkeä valita itselleen juuri oikean pituinen kaulakoru, joka kiinnittää katseen ja korostaa juuri oikeaa kohtaa. Oikea pituus voi korostaa kaulan kauneutta, sekä sopia erilaisiin asuihin ja kaula-aukkoihin.

kaulaketjujen pituudet
Source: Thomas Sabo, https://thomassabo.com.au/pages/size-chart-necklaces

Suosituin paikka riipukselle on rintalastan päällä, dekoltee-alueella. Yleisimmät kaulakorun pituudet ovat 40 cm, 42 cm, 45 cm ja 50 cm. Lapsille on lisäksi 36 cm ja 38 cm mittaisia kaulaketjuja ja tiukat kaulapannat ovat lyhempiä, jopa 35 senttimetrin pituisia.


Yleinen sääntö on, että napakasti istuva, noin 42-45 cm ketju hieman kaulasta riippuen sopii lähes kaiken kanssa, lukuunottamatta paitoja, joissa on tiukka pääntie, tai puseroita, joissa napitus yltää kokonaan ylös saakka.


Riipuspituus 45 cm on yleisin ja monipuolisin. Jos käytät pukeutumisessa syvää V-pääntietä, tiukkaa tai syvästi avonaista pyöreää pääntietä tai napitettavaa paitaa, josta napit ovat ylhäältä auki, 45 cm pituinen ketju istuu niiden kanssa usein virheettömästi. Kaulakoru tai riipus, joka on 50 cm tai pidempi, tulee vaatteiden päälle, ellet käytä erittäin syvää kaula-aukkoa.


Kaulakorun istuvuuteen vaikuttaa kuitenkin moni asia, eikä yleiset kuvaukset aina kerro koko totuutta. Seuraavaksi kerromme miten löytää sopiva kaulakoru omaan tyyliisi ja vartaloosi.


Kaulakorun valinta oman tyylin ja vartalon mukaan


Nainen, jolla hopeinen riipuskoru

Laadun ja persoonaan sopivan tyylin lisäksi yksi tärkeimmistä asioista kaulakorun valinnassa on, että ketju on oikein mitoitettu pituudeltaan. Kuinka pitkän ketjun haluaa, on kantajan mieltymyksistä riippuvainen valinta. Yleisesti voidaan kuitenkin sanoa, että kaulakorun istuvuuteen vaikuttavat kaulan vahvuus, kantajan pituus, vartalotyyppi, sekä rintavuus. Sopivan kaulakorun löytämiseen vaikuttaa yleisesti myös tyyli ja pukeutumistottumukset, eikä henkilökohtaisia mieltymyksiä sovi koskaan unohtaa kaulakorua valitessa.


Täydellinen kohta löytyy asettamalla kaulakoru tai riipus siihen kohtaan, johon haluat katsojan katseen kiinnittyvän. Korulla voi ohjata katseen tiettyyn, kokonaisuuden kannalta optimaalisimpaan kohtaan. Vartalomalli ja rintavuus vaikuttavat siihen, mikä on paras sijainti kaulakorulle tai riipukselle.


Kaulan ja vartalon koko vaikuttaa myös siihen, miten kaulakoru asettuu ja mihin riipus sijoittuu. Riipuksen lisääminen ketjuun lisää painoa ja saa näin ketjun istumaan alempana dekolteella, kuin ilman riipusta. Riipuksen koko ja muoto tulee ottaa korua valitessa huomioon. Jos riipus on erittäin pitkä tai hyvin suuri, ketjun voi vaihtaa aikaisemmin suunniteltua lyhyemmäksi saman vaikutuksen saamiseksi.


Paras tapa selvitää kaulakorun istuvuus on sovittaa ja mitata oikea pituus. Kultavieskan myymälässä asiantuntijamme auttavat sinua löytämään sopivan kaulakorun, niin tyylin kuin pituudenkin puolesta.


Kuinka mitata sopiva kaulakorun pituus?


Siihen, miten kaulakoru kaulalle asettuu ja miten alas se tulee, vaikuttaa monet tekijät: henkilön pituus, kaulan paksuus, solisluut, hartioiden muoto ja rintavuus. Voit testata sopivaa pituutta ottamalla esim. langanpätkän ja laittamalla pienen painon roikkumaan ikään kuin riipukseksi (lanka suoristuu tällöin oikeaan pituuteen).


Kaulakorun pituutta kannattaa testata peilin edessä saadaksesi paremman käsityksen siitä, miltä eri pituudet näyttävät. Mikäli etsit korua tiettyyn tilaisuuteen tai juhlaan, paras tapa on sovittaa korua ja eri pituuksia tapahtumaan suunnitellun asun kanssa.


Kaulakorun pituudet eri tyyleille ja tilaisuuksiin etiketin mukaan


Oikein valitulla kaulakorulla voi muuttaa täysin asun ilmettä! Kaulakorut toimivat monipuolisena asusteena niin arkeen, kuin juhlaan. Alla olevassa taulukossa on kuvattu eri pituisten kaulakorujen soveltuvuus ja sijainti kaulalla.

Kaulakoru tai ketjun pituus

Sijainti kaulalla

Käyttötapa

​Choker, kaulanauha

Lähellä kaulan tyveä

Näyttää upealta useiden vaatteiden kanssa - erityisen hyvin olkapäille laskeutuvien, pyöreiden ja venemallisten kaula-aukkojen kanssa. Kaulanauha ei välttämättä kaipaa erillistä riipusta.

Standardi (Princess)

Solisluun päällä

Yleisin pituus riipusketjuille. Näyttää imartelevalta useimmilla naisilla ja sopii hyvin useimpiin arki- ja juhla-asuihin. Jos ketjussa on riipus, joka muodostaa V-tyyppisen muodon, kokonaisuus todennäköisesti näyttää upealta V-kaula-aukkojen, ristikkäisten pääntieaukkojen tai sydämenmuotoisten kaula-aukkojen kanssa puettuna.

Matinee

Solisluun ja rinnan välissä

Näyttää hyvältä lähes kaikkien asukokonaisuuksien kanssa, mukaan lukien työ- ja arkivaatteet. Toimii erityisen hyvin kauluspaidan ja korkeampien pääntieaukkojen kanssa. Jos olet pitkä tai sinulla on vahva kaula, kannattaa harkita tätä pituutta yllämainitun ohella.

Opera

Rinnan päällä tai useita senttimetrejä sen alapuolella

Tämä pituus sopii erittäin hyvin useimpiin korkeisiin pääntieaukkoihin, mukaan lukien poolokaulukset ja venemalliset kaulukset. Opera on äärimmäisen elegantti valinta iltapukuun. Pituuden ja vartalorakenteen mukaan voit myös kietoa oopperapituisen kaulakorun kaulan ympärille useamman kerran.

Rope eli Lariat

Vaihtelee sen mukaan, miten puetaan

Lariat on mikä tahansa kaulakoru, joka on pidempi kuin oopperapituus. Nämä kaulakorut ovat yleensä tarkoitettu kiedottaviksi kaulan ympärille useamman kerran. Ketjun voi myös taittaa puoliksi, jolloin toinen pää lenkitetään taitoksen läpi muodostaen lariat-kaulakorun.

Layering necklaces

Vaihtelee

Kerrostetut kaulakorut ovat erillisiä, eripituisia kaulakoruja, jotka puetaan yhtäaikaiseksi, yhdeksi kokonaisuudeksi. Voidaan käyttää monenlaisten pääntieaukkojen kanssa: sinä päätät, mikä toimii ja miten yhdistellä kerrostettuja kaulakoruja. Ketjujen kerrostaminen on ollut viime vuosien trendi niin kaula-, kuin rannekorujenkin saralla!

Ei kaulakorua

N/A

Jos päälläsi on erittäin syvään uurrettu pääntie, saatat huomata, että suuret korvakorut ja cocktail-sormukset viimeistelevät kokonaisuuden kaulakorua paremmin.

Kultavieskan korutuotteet ja ketjut


Riipusketjulla on suuri vaikutus korun yleisilmeeseen. Se, valitaanko riipuksen kanssa venetsia-, ankkuri- vai panssariketju, voi muuttaa kokonaisuuden ilmettä merkittävästi! Alla olevassa kuvassa on esitetty eri tyylisiä riipusketjuja, jotka voivat koristaa kaulaasi myös ilman riipusta.


Kultaketjujen eri mallit ja nimet
Lähde: Shane Co. https://www.shaneco.com/necklaces/c/nostones

Valikoimastamme löydät kattavasti sekä hopea- että kultaketjuja, riipusten kanssa sekä ilman. Kulta materiaalina on aina tyylikäs ja aikaa kestävä lisä asukokonaisuuteen. Pienet ja sirot korut viimeistelevät tyylin ja suuret, juhlavat design-riipukset ovat näyttävä osa asua.


Tervetuloa asiantuntijoidemme palveltavaksi kivijalkamyymäläämme. Mikäli etsit korua tiettyyn tilaisuuteen tai asuun, voit ottaa asun tai kuvan siitä sekä mahdollisesta kampauksesta mukaan tullessasi myymäläämme asioimaan, ja autamme löytämään ainutlaatuiset, kokonaisuutesi viimeistelevät yksityiskohdat yhdessä. Täältä löydät yhteystietomme ja voit lähettää meille viestiä.

Comentários


Os comentários foram desativados.

Tilaa uusin blogi suoraan sähköpostiisi!

Uutiskirjeen tilaamalla ilmoitamme sinulle aina kun julkaisemme uuden blogitekstin. Pääset näin ensimmäisten joukossa lukemaan uusimmat vinkit ja trendit kulta- ja kellosepän alalta! 

Kiitos tilauksesta!

bottom of page