top of page
Etsi

Kuinka valita sopivat korvakorut?

Päivitetty: 31. tammik.


Täydellisten korvakorujen voima on kiistaton. Se, mikä joskus ohitetaan arkisena asusteena, voi todellisuudessa olla ratkaiseva osa asun onnistumista. Totta se on.


Mitä pitäisi ottaa huomioon korvakoruja valittaessa? Pitäisivätkö korvakorujen sopia asuun? Yleisesti ottaen korvakorujen tulisi täydentää henkilökohtaista tyyliäsi - tämä lienee itsestään selvää, koska useinkin voit heti huomata, sopivatko korvakorut tyyliisi ja persoonaasi. Korut voivat olla voimakas ilmaus omasta itsestäsi, ja parhaat valinnat teet, kun kuuntelet omaa mieltymystäsi ja annat korvakorujen tuoda esille itsevarmuuttasi. Joten ole rohkea ja valitse ne korut, jotka puhuttelevat juuri Sinua.


Yksi asia, jota ei useinkaan oteta huomioon korvakoruja hankkiessa, on kasvojen muoto ja ihonsävy. Tiesitkö, että tietyt muodot sopivat paremmin erilaisiin kasvonmuotoihin, aivan kuten tietyt värit sopivat paremmin erilaisiin ihonsävyihin? Jos haluat todella maksimoida korvakorujen voiman, kannattaa pitää kasvojen muoto mielessä korvakoruja hankkiessa. Eri jalometallien sävyjä voit helposti testata myymälässä ja pohtia henkilökuntamme kanssa, mikä sävy sopii juuri sinulle parhaiten.


Olemme koonneet kätevän oppaan auttamaan oikeanlaisen korvakoruparin valinnassa. Artikkelissamme pureudumme neljään keskeiseen näkökulmaan: ihon sävyn ja metallin värin sovittaminen, kasvojen muodon huomioiminen korvakorujen valinnassa, sekä miten voit yhdistellä korvakoruja erilaisten hiustyylien kanssa.


Kylmä vai lämmin - kuinka valita metalli, joka sopii parhaiten ihosi sävyyn?


Kun astumme korvakorujen maailmaan, eteemme avautuu laaja valikoima erilaisia jalometalleja, joista valita. Kullan eri sävyjen, hopean ja pronssin ainutlaatuiset ominaisuudet voivat täydentää tyyliäsi ja heijastaa persoonallisuuttasi. Pienellä päätöksellä voi olla suuri merkitys, kun luodaan harmonista ilmettä kasvojen kehyksille. Valitse se metalli, joka resonoi eniten ja tuo esiin kauneutesi parhaalla mahdollisella tavalla.


ihon sävykartta
Parhaat jalometallisävyt ihonväriin

Keltakulta: Lämmön ja ylellisyyden symboli

Keltakulta on aina ollut lämmön ja ylellisyyden symboli, ja se sopii erityisen hyvin lämpimien sävyjen ja maanläheisten värien kanssa. Kullan hehku korostaa ihonsävyä, erityisesti niillä, joilla on lämmin tai oliivinen sävy. Se luo upean kontrastin tumman ihon kanssa ja lisää hehkua vaaleammalle iholle. Kulta on aina turvallinen valinta juhlavampiin tilaisuuksiin, tuoden asukokonaisuuteen erityisen hohteen.


Hopea: Viileyden raikas kauneus

Hopea tuo viileyden raikasta kauneutta korvakoruihin. Se sopii erinomaisesti kylmempien värien kanssa, tuoden esiin viileiden ihonsävyjen kauneuden. Hopea sopii erityisen hyvin henkilöille, joilla on viileä ihon sävy, ja se luo modernin ja ajattoman ilmeen. Hopeaa voidaan käyttää monipuolisesti arjessa ja juhlassa, ja sen hehku antaa tilaa persoonalliselle tyylikkyydelle. Hopeakorvakorut sopivat usein pienempäänkin budjettiin ilman, että laadusta tarvitsee tinkiä.


Pronssi: Lämpöä ja bohemiaa

Pronssi tuo mukanaan lämpöä ja boheemia charmia koruihin. Sen syvä, kullanruskea väri sopii erityisen hyvin henkilöille, joilla on lämmin ihonsävy. Pronssiset korvakorut voivat luoda maanläheisen ja vintage-henkisen ilmeen, ja ne ovat mainio valinta niille, jotka haluavat tuoda persoonallisen twistin tyyliinsä.


Valkokulta: Eleganttia ajattomuutta

Valkokulta yhdistää kullan ylellisyyden ja hopean viileyden parhaat puolet. Tämä metalli on ajaton valinta, joka sopii moniin eri tyyleihin ja tilanteisiin. Sen hienostunut kiilto, aavistuksen hopeaa tummempi sävy tekee siitä äärimmäisen suositun valinnan erityisesti juhlallisempiin tilaisuuksiin. Valkokulta sopii monille ihon sävyille ja antaa mahdollisuuden luoda hienostunutta, eleganttia ja tyylikästä ilmettä. Pidemmässä käytössä valkokultakorut ovat usein hopeaa kestävämpiä ja niissä korun pinta ei myöskään tummu. Jos korvakoruihin halutaan timantteja tai muita aitoja jalokiviä, ne istutetaan lähes poikkeuksetta valkokultaan.


Ruusukulta: Hempeä romantiikka ja monipuolisuus

Ruusukulta on upea sävy korvissa, tuoden mukanaan romanttisen ja lämpimän ilmeen. Se on upea valinta niille, jotka etsivät jotain erilaista. Ruusukulta sopii erityisen hyvin henkilöille, joilla on lämmin tai neutraali ihonsävy, ja se antaa iholle pehmeän hohteen. Tämä kaunis metalli luo miellyttävää kontrastia iholle. Ruusukulta voi olla päivittäisen tyylin huomaamaton kaunistaja tai juhla-asun kimalteleva kruunu, tarjoten monipuolisuutta kaikkiin tilanteisiin.


Persoonallinen yhdistely

Sinun ei tarvitse unohtaa mahdollisuutta yhdistellä eri metalleja. Esimerkiksi ruusukulta ja valkokulta yhdessä voivat muodostaa upean kontrastin. Kokeile rohkeasti luoda omanlaisiasi yhdistelmiä!Tarjoamme kivijalkamyymälässämme paitsi korkealaatuisia koruja, myös korkealaatuista palvelua, jotta voit olla tyytyväinen valintaasi. Tule tutustumaan valikoimaamme ja asiantuntijamme auttavat löytämään sinulle parhaiten sopivat korvakorut.Miten valita korvakorut kasvojen muodon mukaan?


Korvakorujen valinnassa voidaan ottaa huomioon myös kasvojen muoto ja se, kuinka eri korut voivat korostaa kauneuttasi ja tyyliäsi omalla tavallaan. Tiedätkö sen tunteen, kun oikeanlainen koru tuntuu vain istuvan kasvoille täydellisesti, tuoden esiin parhaat puolesi?


Voit aloittaa tunnistamalla kasvojesi muodon. Jos et vielä tiedä kasvojesi muotoa, helppo tapa selvittää se on käyttää kylpyhuoneen peiliä ja vanhaa huulipunaa tai saippuapalaa. Jäljittele kasvojesi ääriviivoja huulipunalla tai saippualla. Tämä auttaa tunnistamaan kasvojesi perusmuodon, jotta voit yhdistää sen alla oleviin esimerkkeihin. Alla yleisimpiä kasvojen muotoja.

Naisten kasvojen eri muodot
Korvakorut kasvojen muodon mukaan. Source: https://vanessamissylove.com/common-female-face-shapes/

Pyöreäkasvoiset voivat korostaa kasvonpiirteitään suorilla riippuvilla korvakoruilla. Tämä luo vaikutelman siitä, että kasvot pitenevät, luoden upean kontrastin. Roikkuvat korvakorut toimivat tällöin lähes aina!


Sydämenmuotoiset kasvot sopivat täydellisesti pisaramaisille ja kattokruunukorvakoruille. Tämä muotoilu täyttää täydellisesti kasvojen kapeammat osat ja tasapainottaa mittasuhteita. Pyrkimys tällöin usein on tuoda "leveyttä" kasvojen alapuoliskolle.


Neliönmuotoisten kasvojen kauneus taas pääsee parhaiten esiin pyöreiden tai soikeiden korvakorujen kera, jotka pehmentävät piirteitä ja tuovat tasapainoa. Keski- ja suurikokoiset korvakorut toimivat parhaiten, erityisesti rengas-tyyli.


Mikäli sinulla on ovaalit kasvot, voit todella antaa luovuutesi kukkia – kaikki korvakorut sopivat sinulle! Se on mahdollisuus kokeilla erilaisia tyylejä ja ilmaista itseäsi monipuolisesti korujen avulla.


Korvakorut ja hiustyyli: Näin luot tasapainoisen kokonaisuuden


Kuinka valita sopivat korvakorut hiustyyliisi sopivaksi? Hiustyylillä voi olla vaikutusta siihen, millaiset korvakorut sopivat tasapainoisen kokonaisuuden saamiseksi. Siksi onkin tärkeää valita korvakorut, jotka eivät ainoastaan täydennä asuasi, vaan myös istuvat saumattomasti yhteen yleisen tyylisi kanssa. Olipa sinulla sitten lyhyet, keskipitkät, suorat tai kiharat, tai pitkät hiukset, asiantuntijamme auttavat yhdessä löytämään ne korut, jotka täydentävät kauneuttasi ja tyyliäsi.


Lyhyet hiukset

Lyhyet hiukset ovat todellinen korvakorujen näyttämölava, sillä ne tuovat esille kaiken niiden kauneuden. Pienikokoiset ja sirot korvakorut täydentävät lyhyiden hiusten ilmettä täydellisesti, luoden sulavan ja hienostuneen tunnelman. Näissä puitteissa voit todella antaa korvakoruillesi loistaa ja tuoda esiin persoonallisen tyylisi parhaalla mahdollisella tavalla.


Keskipitkät hiukset

Keskipitkät hiukset tarjoavat monipuolisen mahdollisuuden valita erilaisia korvakoruja. Voit rohkeasti kokeilla niin herkkiä kuin näyttäviäkin koruja tilanteen mukaan. Halutessasi antaa koruillesi enemmän näkyvyyttä, voit kiepauttaa hiukset korvan taakse. Pidemmän vaikutelman luomiseksi voit kokeilla korvakoruja, jotka yltävät leukalinjan alapuolelle.


Suorat tai kiharat hiukset

Anna tyylisi loistaa valitsemalla sellaiset korvakorut, jotka tuovat kontrastia hiustesi tyyliin. Suorien hiusten ystävänä suosi näyttäviä ja erikoisia koruja, jotka tuovat kontrastia suorien hiusten rinnalle. Kiharoiden kaveriksi sen sijaan voit valita suoralinjaisia ja elegantteja koruja, jotka korostavat kiharoita. Tässä on mahdollisuutesi leikitellä erilaisilla korumalleilla ja -tyyleillä, nimittäin voit halutessasi myös korostaa suorten hiusten mallia ja kiiltoa valitsemalla suoralinjaiset korvakorut, ja vastavuoroisesti kiharoiden kanssa renkaat.


Pitkät hiukset

Pitkien hiusten omistajana sinulla on loputtomasti mahdollisuuksia käyttää koruja, vaikka tiedämme, että pitkät hiukset voivat joskus piilottaa kauniit korvakorut. Mutta älä huoli – tämä tarjoaa vain mahdollisuuden leikitellä entistä enemmän! Voit huoletta valita mitä tahansa koruja pitkien hiustesi kanssa. Jos kuitenkin haluat korujen loistavan erityisen kirkkaasti, kokeile sipaista hiukset taidokkaasti korvan taakse tai kieputa ne nutturaksi. Kiinnitetyn kampauksen kanssa riippuvat korvakorut tulevat upeasti esiin.


Korvakorut Kultavieskasta


Kultavieska myymäläkuva

Lumoava Aika -korvakorut, Design Heikki Hartikainen

Halusitpa sitten hankkia sirot helmi- tai hopeakorvakorut, klassiset kultakorvakorut tai säihkyvät timanttikorvakorut, olemme valmiita opastamaan ja kivijalkamyymälässämme voit sovittaa erilaisia korvakoruja laajasta valikoimastamme.

Mikäli et pääse kivijalkamyymäläämme paikan päälle, palvelemme myös etänä ja halutessasi voit tilata tuotteita postitse. Ota yhteyttä sähköpostilla tai puhelimitse, Facebookissa tai Instagramissa – olemme tavoitettavissa!

Comments


Commenting has been turned off.

Tilaa uusin blogi suoraan sähköpostiisi!

Uutiskirjeen tilaamalla ilmoitamme sinulle aina kun julkaisemme uuden blogitekstin. Pääset näin ensimmäisten joukossa lukemaan uusimmat vinkit ja trendit kulta- ja kellosepän alalta! 

Kiitos tilauksesta!

bottom of page